26 maart 2012

Bloemenwinkel de tulpjes


Wat zijn de kinderen heerlijk aan het spelen in de bloemenwinkel. Kan ik u helpen, zal ik het voor u inpakken, 2 euro en 3 euro, dat is dan 5 euro bij elkaar... Het gaat er echt serieus aan toe.
Seth heeft een prachtig reclamebord gemaakt en Romy een bord met de naam van de bloemenwinkel de tulpjes.
Het verpakken van de bloemen hebben de kinderen vrijdag geleerd, toen we wel 100 tulpen van de vader van Merel hebben gekregen. De bloemen hebben we eerst uitgebreidt geteld en verdeeld en daarna mocht iedereen zijn eigen bosje verpakken. Vandaag hebben we daar nog een over getekend (zie foto) voor in de winkel, dat hangen we op en zo kunnen alle kinderen goed de stappen zien. En er zijn ook verschillende kaartjes geschreven en versierd, die je bij een bosje bloemen kan doen.
Vandaag hadden we in de ochtend een kringgesprek toen Seth opeens erg verbaasd was over het feit, dat de tulpen er nu anders uit zien. We keken er met z'n allen naar en Zhen zei wel dat ze waren uitgebloeid... En Seth kreeg toen nectar aan zijn vinger en vertelde dat hij stof van de bloem aan zijn vinger heeft en liet het stof van de tulpen aan ons zien. Het is voor de bijen die maken er honing van, zei iemand. En hoe doen die dat dan. Jaiden vertelde dat wij dat niet weten, dat weten alleen de bijen. Maar Merel vertelde dat we het misschien in de oven moeten doen en dat het dan honing wordt... maar hoe dat precies zit..
Ook hebben de kinderen een rekenspel gemaakt. Vaasjes en bloemen en na een draai aan de schijf tellen de kinderen hoeveel erbij komen of eraf gaan.
 
We hebben vandaag ook heerlijk gegymd. We deden een circuitje met tikken, mikken en stoeien. Vooral Taeke vond het stoeien fantastsch! Hij mocht het dan ook voordoen en kon zelfs van de juf winnen. (de foto's zijn een beetje bewogen...)




Vanaf de voorjaarsvakantie lezen een aantal 5e jaars kinderen ons voor. Elke week bereiden ze een boek voor en ze lezen dan om de beurt voor aan een groepje kinderen. De kinderen vinden het erg leuk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten