31 oktober 2011

Op weg naar 11 november

Na een heerlijke herfstvakantie zijn we weer lekker begonnen.  De kinderen hadden veel te vertellen over de vakantie, maar ze waren ook erg bezig met halloween, de herfst, Sint Maarten en zelfs met Sinterklaas.
Na stemming bleek dat de meeste kinderen graag een halloween of herfstlampion wilden maken. De basis van onze lampion is een ballon beplakt met vliegerpapier. Dat is een hele klus, maar wat is het geweldig goed gegaan. Elk dagdeel is er een groepje aan het plakken gegaan. Je hebt veel plaksel nodig en eerst was het wel even vreemd dat je je handen vol mocht smeren met plaksel. Maar het wende snel.
We spraken af dat juf zoveel mogelijk bij het plakgroepje zou helpen, dus als je ergens anders aan het werk was en er lukte iets niet dan probeerde je dit eerst met een klasgenoot te regelen. Elke dag van de week ging dit heel goed en er zijn dan ook heel wat trico's en stickers uitgedeeld.
Deze week gaan we verder met het afmaken van de lampionnen en we starten met het nieuwe thema: "Wat staat er op het menu?"

 





  

1 opmerking:

  1. Wat een leuke lampionnen hebben jullie gemaakt zeg!!! En wat knap ook dat 'problemen' zelf opgelost worden!

    Groetjes van juf Sanne

    BeantwoordenVerwijderen